So far....

Liten summering av 2014, so far!

Så här långt har vi haft 10 veckors träning x 20 grupper under våren i Mellösgården och på Teater Klämman, där vi har förmedlat pedagogiken runt dramaövningar, musikövningar, dansövningar och instrumentalspelande till deltagare 0-86 år, 250 timmar totalt, sedan stod föreningens ”våruppspel" med runt 50 deltagare på scenen i Mellösagården för dörren med runt 200 i publiken. Därtill enskilda musikelever.
Därefter satt vi igång med kulturgrupperna inom dockmakeri i 6 veckor, totalt 24 timmar detta på Teater Klämman med ortens befolkning i ålder 25-75 år, dessutom startade vi intensivträningarna inför sommarens Revy där lokala amatörer blandades med sånggruppen Triss i damer, för att sedan planera 90 evenemang under perioden 30 juni till 30 augusti med världsartister, amatörer och mycket mer till och med besök från Slovenien av världsledande dockmakare i en helt underbar workshopvecka.

Vi, Anne och Janne, tillverkade 12 stycken marionetter från stomme till färdiga dockor, dockmakarna hjälpte oss med trådarna, vännerna i workshop-gruppen tillverkade instrument och en och annan sten.
Inspelning av manus tog en vecka med klippning, där Timo R och vi spelade in rösterna och ytterligare en vecka för Sanna Andersson att spela in all musik.
Sedan gav vi 12 föreställningar av musiksagan Peter och Vargen för en hänförd publik i ålder 0-70 år.

Vi har fått musicera med Tina Ahlin och Morgan Ågren tillsammans på scenen med Triss i damer, Simon Stålspets, Johan Strindberg och oss själva, Monica Borrfors, Gösta Nilsson, Peter Lundblad med sina slagdängor, Tag mej till havet, Ge apan i dig en chans och så mycket mer, Vi har återigen haft Jack Vreeswijk och Love Thulin på scenen, Stockholm Stompers, Mikael Rickfors, Jonatan Stenson, Blues Connection, James Hollingworth, Johan Strindberg, Längtans fågel, Top Dogs, Ray Cooper, Patrik Andersson, Gustav Andersson, Jenny Tidman, Simon Stålspets igen och igen och igen. Jenny Lindström, Allsångskvällar, Melodikryssmornar, Sommarrevy och mycket mer. Allt under ledning av oss, Anne och Janne Öster som har gjort smörgåsar till gäster, lagat maten till alla artister, stundtals haft runt 25 sovgäster per dygn med frukost, har slagit alla rekord när det gäller turisttillströmning, vi har haft slutsålt på allt utom tre tillfällen, helt fantastiskt. Husbilar/bobilar har stått både här och där runt Klämman.

Nu står hösten för dörren och följande aktiviter väntar:
20/9 The Double Inn Band på Klämman, nästan fullsatt!
22/9 Kulturgrupperna sätter igång i Mellösagården, 14.00-22.00,
10 gånger höst och 10 gånger vår!
23/9 Kulturgrupperna startar, i Mellösagården, 14.00-22.00,
10 gånger höst och 10 gånger vår!
24/9 Möte med turistleverantörer i Flens Kommun.
Arr: Anne och Janne; Klämman!
28/9 M.S.T.D-gruppare, gamla teatergruppare träffas på Klämman
28/9 Vuxenteatergrupper startar på Klämman
4/10 Clownen Manne på Klämman kl. 15.00 nästan fullbokad!
24/10 Höstrevy, det första inseglet
25/10 Höstrevy, det första inseglet
22/11 Rödrockar&Renskav av och med kulturgrupperna under ledning av Anne och Janne i Mellösagården!

Tillströmningen av turister till oss och därmed Flens kommun har verkligen exploderat, vi har haft upp till 50 personer i kö till flera av våra evenemang, Rickfors, Tina, Jack bland andra.

Som ni kan se har mycket hänt och mycket kommer att ske under hösten. Totalt runt 500 kulturtimmar, nästan 100 sceniska evenemang. Kan det bli bättre? Väl mött igen och tack till vår underbara publik, tack till alla deltagare i våra kulturgrupper, tack till alla fina och härliga artister. Tack till ABF, Flen som stöttat oss. Tack till företagen i Mellösa som sponsrat oss, Tack till Sanna Andersson Annelie Strindberg, Johan Strindberg som alltid finns när det behövs! Tack Cicci Johansson som alltid ställer upp! Sist men inte minst, Nina och Ingar som har dykt upp och rattat ljud när vi behövde det, Synne och Harald som ställt upp som barnvakter när våra barn behövde stå på scenen med oss, Tack alla som vi glömt.
Nu lägger vi i sjuans växel och kör igång hösten!
Mvh
Anne och Janne Öster, Teater Klämman!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0