Artist-Info


COUNTRY PIE BAND 26/5 och 29/9


Lyssna: http://www.myspace.com/countrypieband

Sanna Andersson - Kontrabas och sång

Filip Jers - Munspel, gitarr och sång

Simon Stålspets - Gitarr, mandolin, sång.

Country pie spelar en mkt blandad kompott av countrylåtar, bluegrassinfluerat, bluesigt och mycket mer.
Fredag 26 Maj slår Teater Klämman upp dörrarna för första gången denna musiksommar, Fridals Kulturförening har bokat in över 50 stycken musikkvällar i sommar. Musiker av alla sorter inom massor av genren träffas på Teater Klämman, möten som blir unika på en mötesplats som utstrålar harmoni i takt med yrkesmusikernas melodi!

Vi är oerhört glada att det är Country Pie Band som öppnar upp kultursommaren för oss. Country Pie Band öppnar inte bara utan gruppen avslutar kultursommaren den 29 september.
Det här kan du inte missa

Country pie i My Photos av


FAT STRING QUARTET 27/5
4 kontrabasister på scen samtidigt!!!!

Robert Röjder

Johan Strindberg

Danijel Petrovic

Walter McTigert

Från Bach till The Beatles, kan det bli bättre?

MED STRÅKFÖRING I CENTRUM!

Den 27 Maj kan du möta fyra tunga ansikten med  stråkföringen i centrum!
Robert, Johan, Danijel och Walter spelar till ”vardags” i Stockholm och delar liv med många symfoniker nu får du möta denna kvartett på Teater Klämmans scen, ett möte du sent kommer att glömma.  Deras mäktiga instrument får knappt plats men det går, det är nästan så att snäckorna slår i taket, en mäktig syn. Missa inte detta basmöte!
THE ROCKRIDGE BROTHERS 2/6 och 25/8

Peter Frovik – Guitar

Ralf Fredblad – Fiddle

Kristian Herner – Banjo

Pontus Juth – Double Bass

http://rockridgebrothers.com/band/

http://www.myspace.com/rockridgebrothers

För första gången har vi äran att ha The Rockridge Brothers på Teater Klämmans scen, ännu ett kulturmöte utöver det vanliga, gå in och lyssna på deras hemsida. Det här ser vi verkligen fram emot.

Världsmusikgruppen RAA!  8/6

Kaj Magnusson, Göran Stark, Stellan Sagvik, Håkan Johansson, Bert Kolker bildar tillsammans musikgruppen RAA! Det här gänget har spelat tillsammans sedan 1973 och Teater Klämman får ett härligt gäng som entrar kulturbyggnaden med många härliga instrument och deras många låtar och musikstycken. Det här är verkligen kulturleverans på högsta nivå med en glimt i ögat som får alla att smälta.

http://raa.just.nu/

Kom, kom, kom och lyssna!

SERGIO & SIMON 9/6

Folkmusikerna: Sérgio Crisostomo och Simon Stålspets kommer till Teater Klämman 9 juni, svensk och portugisisk folkmusik, utlovas.

Här har vi också musiker i världsklass, vilken känsla, vilken kulturleverans, otroligt möte du inte kan missa!


TEATERGRUPPEN 1988-1012  16/6 och 17/6

Anna Gustavsson, Sanna Andersson, Annelie Strindberg, Cicci Johansson, Malin Uddin, Andrea Moby, Jessica Holmstedth, Jenny Lindström, Anne Öster, Adrian Holmström, Johan Strindberg, Janne Öster.

En härligt konsert I två set med örhängen från hela teatertiden, allt från burleska visor till härliga jazzdängor i härliga stämsång med fina arrangemang av bland annat Kapellmästare Johan Strindberg.

Mycket sång och lite galenskap!

Den här gruppen har kinesat ihop i många år, musikaler, krogshower, julshower, företagsgig ja mycket har hunnits med, dessa två kvällar blir det sång och musik i härlig förpackning. Från visa till blues, vidare till jazz och swing med: Det gör ingenting om publiken är ding!

fridal.se © Jarmo Haapamäki 2007ANDERSSON & BERGE 29/6 och 30/6

Duon som gästat Fridal i många år med sina fina, harmoniska sånger, Sanna Andersson, Kontrabas, sång, ukulele, gitarr, munspel, durspel, Josefin Berge, Sång, gitarr, ukulele, banjo, mandolin, kazo tar oss med in i texternas värld på ett mycket skönsjungande vis. Det här är damerna som har musiken och sången i blodet, hör dem berätta om sina många år i musikvärlden.


MIKAEL RICKFORS 6/7

Mikael Rickfors och medmusikant kommer till Teater Klämman för första gången och det är vi väldigt glada för. Gamla örhängen i uppfräschad tappning utlovas.

http://www.rickfors.se/index2.html

Det här kan du ju inte heller missa!
Herr Rickfors i egen hög person!


AFRIKANSK TEMAKVÄLL 7/7

Afrikansk temakväll med Sara Ohlzon, Sanna Andersson och musiker, dansare och sångar från Gambia och Senegal.

Den här kvällen kan man bara inte missa, färgsprakande kläder, rytmer som går in i själen, danser som för oss till Afrika för att inte tala om sångerna. Futrema jå, jå, jå hörs från hela ensemblen till trummornas slag och fötternas danssteg.


LUKAS STARK, K_G MALM & SIMON STÅLSPETS 13/7 
"Bot och bättring"

Lucas Stark, K-G Malm, Simon Stålspets gäster oss för tredje gången. För slutsålda hus får publiken en fantastisk föreställning med härliga visor, underfundiga texter och njutningsfull musik. Kulturleverans på allra högsta nivån och humor för skrattsugna!

http://www.lucasstark.se/

http://www.kgmalm.se/


SWING MAGNIFIQUE 14/7

Du som tycker om Django Reinhart influerade rytmer måste lyssna till det här gänget på Teater Klämman, helt otroliga!

http://www.myspace.com/swingmagnifique

Svänggäng på Klämmans scen! Lördag 16 Juli, 2011

EINE KLEINE KONZERT 20/7

Tomas Agnas, klarinett
Gabriel Litsgård, fagott
Anita Agnas, accordion
Johan Strindberg, kontrabas

Ur repertoaren
Mozart
Grieg
Andersson/Ulveus
Rota
Piazolla


STOCKHOLM LISBOA PROJEKT 21/7

http://www.stockholmlisboa.com/

Otroligt bra grupp i världsklass!
Mer information inom kort!

THE SWINGING EVERGREENS 28/7

Annelie Strindberg -
sång

Johan Strindberg -
kontrabas

Martin Bender -
piano

David Trübenbach -
trummor


Alla medlemmarna i The Swinging Evergreens bor alla på sommaren bara ett stenkast från Teater Klämman. Bandet uppstår endast denna kväll och är riktigt spelsugna. Reportuaren består till största delen av amerikansk 40-tals jazz.
MÄLARKVINTETTEN 4/8

Mer info. Inom kortSPINNING JENNIES 3/8
Spinning Jennies spelar bluegrass med svenska texter. Bandet är mycket känt inom sveriges bluegrassscener och dom turnerar ofta.

David Ritschard                - Sång & Gitarr
Jonatan Eklund                 - Dobro
Agnes Odén                      - Fiol
Amanda Forsman Östberg  - Kontrabas
Erik Berggren                    - Banjo & Mandolin

Sydsvenskan skrev om deras album ”Det våras för Werther”:
”Genuin bluegrass från Stockholm, virtuost spelad, med svenska texter till traditionella melodier och ett knippe helt nyskrivna låtar – en tarmsköljning för öronen och humöret.”

”Bandet sneglar bakåt mot musikens amerikanska rötter och de nya texterna är härliga och fungerande hopkok av vår tids fenomen och textrader i klassisk folkvisestil: ”min längtan är svår, men min glädje är stor”.

K-G MALM & DAN VIKTOR 19/8
Musikmatiné

"K-G Malm är en sann underhållare som får publiken att kvickna till och brista ut i skratt."
Annika Hedberg · Södermanlands nyheter

Murardrömmar består av monologer, dikter och berättelser av K-G Malm, varsamt ljudillustrerade och tonsatta av kollegan Dan Viktor. K-G's bakgrund som byggnadsarbetare har varit inspirationskälla till många av texterna, fast här diskuterar hantverkarna ofta sådant som guds eventuella existens och Oidipuskomplexet.
PRIMUS MOTOR 7/9


Primus motor – Den drivande kraften. En kraft som uppstod när tre musiker med helt olika bakgrund tillsammans började utforska musik och fann en musikalisk vision de delade. Det spelar ingen roll om det är snirkliga svenska polskor, fartfyllda irländska reels eller gruppens egenskrivna låtar – allt tas an med samma energi, passion och kreativitet.

Sättningen munspel, mandolin och kontrabas är i sig unik. Det blir inte mindre spännande av att varje medlem för sig har utmanat de traditionella rollerna för sina instrument. Tillsammans har de skapat ett sound som låter lika unikt som naturligt. Som lyssnare kan man förvänta sig såväl nya som välkända låtar, på ett sätt man garanterat aldrig har hört dem förut! Filip Jers
- Munspel
Filip är inte bara den första munspelaren på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm någonsin utan även dubbel världsmästare i munspel, World Harmonica Championships, Trossingen 2005. Filip har spelat i stora delar i Europa, bl. a med bandet svensk/portugisiska folkmusikbandet Stockholm Lisboa Project.

Johan Lindbom
- Kontrabas
Direkt efter gymnasiestudierna vid Södra Latin i Stockholm blev Johan som en av de yngsta någonsin antagen på kontrabas till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har sedan dess turnérat land och rike runt med bl. a. Anders Widmark & Sara Isaksson och är idag en flitigt anlitad frilansbasist i jazz- och popsammanhang.

Magnus Zetterlund
- Mandolin
Magnus var den första mandolinist i Sverige att studera på en musikhögskola. Han avslutade sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2007. Magnus spelar även med den framgångsrika folkmusiktrion Nordic och har under det senaste året samarbetat med bla Cirkus Cirkör och Riksteatern.

http://www.myspace.com/jerslindbomzetterlund
ADRIAN HOLMSTRÖM GROUP 22/9

Mer info kommer.VÄLKOMMEN!


Fridals Kulturförening
Styrelse:

Ordförande          Janne Öster
Vice Ordf.             Sanna Andersson
Sekreterare         Annelie Strindberg
Kassör                 Anne Öster
Revisor                 Johan Strindberg
Revisor suppl.       Adrian Holmström

Stadgar finns på vår hemsida: www.fridal.se

Vill du stödja vår kulturgärning?
Stödmedlem: betala 100 kr/person på Bg 222-1588 till vårt föreningskonto, vi bockar och tackar!

Vi önskar er alla en trevlig kultursommar i härliga Sörmland!

Vänliga hälsningar
Fridals Kulturförening


Drop-in-kör igen!

Imorgon måndag 13 Februari är det dags igen för alla sångintresserade att komma till Teater Klämman och sjunga. Du droppar in, sjunger och har skoj mellan 19-21, inkl paus! 50 kr/person.
Ledare Sanna Andersson och Adrian Holmström. Inga förkunskaper krävs!
Fika finns att köpa i pausen!
Arrangör: Fridals Kulturförening
Plats: Fridals Gård, Teater Klämman, 3 km från Mellösa, 7 km från Flen.
Varmt välkommen!
Kontakt: 0735997692 eller via e-post: anne-janne@musiker.nu

Sommarens musikkvällar 2012

Vad sägs om Country Pie band, Lucas Stark & co, Swing Magnifique, Fat string quartett, Andersson&Berge, Afrikansk afton, Eine Kleine Consert, The Swinging Evergreen quartett, Adrian Holmström&Co, Rockridge Brothers, Teatergruppen, Allsångskvällar, Mälarkvintetten, Stockholm Lisboa Project och mycket, mycket mer!
Snart släpper vi hela programmet för säsongen, det ska bli skoj att möta vår publik igen!
Varmt välkomna till sommarens begivenheter hälsar Fridals Kulturförening
Är du redan nu nyfiken på Teater Klämman?
På måndagar har vi DROP-IN-KÖR med ledarna Sanna Andersson och Adrian Holmström, har sin utbildning från Kungliga Musikhögskolan och ger deltagarna unika kunskaper med sånger från Svensk folkmusik, till Afrikanska visor eller Romska toner eller varför inte lite jazz?
Du betalar 50 kr per gång och kommer så ofta du kan, dock inte under skolloven då vi har stängt!
Varmt välkommen, 19-21 inkl. paus! Fika finns att köpa i pausen.
Den 28 februari kl.19 har vi årsmöte på Teater Klämman, föranmälan via e-post: anne-janne@musiker.nu eller via tele 0735997692

RSS 2.0